Lidt til den søde tand

Imens vi lever i en verden hvor nogle rynker på næsen af sukker og søde sager, så må vi huske at leve og nyde smagene af søde sager. Når det så er sagt så er jeg også fortaler for at holde det begrænset.

Det skal både være sjovt og let at lave søde sager hjemme, og børnene vil huske ” den gang vi lavede is mor/far, det var så hyggeligt”. Jeg husker selv da jeg var barn at vi havde en is form hvor jeg lavede saftevands is med min mor og far, og det var super hyggeligt.

De glæder ved barndommen som man har skal man for alt i verden huske at give videre. Når det kommer til køkkenet, så syntes jeg det er super lækkert at man kan hygge sig med nogle ting med sine børn, og få noget godt at spise bagefter.

Vi var derfor et smut forbi Panduro hobby, fordi de der har flere forskellige sæt til at lave sine egne is. Vi har tidligere købt nogle plastik is forme i IKEA, men de er virkelig dårlige og isen drypper enormt hurtigt ned og over fingrene, derfor er det dejligt med is forme der har en træpind, fordi det er som om den suger lidt af den væde der ellers bare ville løbe ned over fingrene. Dem vi købte hedder “isforme retro“.

For os handler det nogle gange om at bruge lidt af det man har når der skal laves noget lækkert, derfor kan i få en meget simpel opskrift på de is vi har lavet:

Frosne blåbær

Frosne Jordbær

Jordbær/line skyr (Laktosefri)

Minimælk (Laktosefri)

Lidt akacie honning (kan undlades)

Jeg tog nogle af blåbærrene og lagde dem i bunden af is formene, og resten blende jeg bare til det blev en forholdsvis tyk masse. Enlig er det bare en smoothie Det kan være svært at dosere i formene, men vi blendede det i en TO-GO blender, hvor vi så bare satte låg på og hældte det ned i formene, så er det ikke ud over det hele.

Vi lavede også Bolsjer, hvilket jeg har gjort mange gange før, det er dog længe siden. Marius var med til det for første gang, og selvom det er begrænset hvad han kan lave fordi det er så varmt, så var han meget optaget af at se hvad det blev til. (der blev også lavet et par slikkepinde, det var nok det største hit) ..

Jeg har fra flere år siden købt en start pakke hos Panduro Hobby, hvor det hele er i, mener den koster 499kr, og der har man så det hele. Vi skulle jo så bare købe lidt ny farve da vi var løbet tør. Det er lidt peberet priser, men man bruger heller ikke så meget af det. Hvis man er lidt i tvivl om hvordan man lige griber det an, så kan jeg varmt anbefale at man besøger bolsjehusets hjemmeside, de har rigtig mange billeder og forklaringer. ( og opskrifter på alverdens bolsjer)

Så selvom kreative ting ofte bliver forbundet med saks, papir og farve så behøver det ikke at være det. For børn er det også oplevelsen af at se hvordan ting bliver til, og hvad er det enlig i de is vi laver eller i de bolsjer vi laver. Så God fornøjelse, jeg håber i blev inspireret lidt.

1 kommentar til “Lidt til den søde tand”

  1. Pingback: Hjemmelavede bolsjer og frisk smoothie-is - Momster Food

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen